Hoe pas ik de PR-waarde aan?

Laatste update 2 jaar geleden

De berekening van de PR-waarde is altijd op basis van het automatisch gegenereerde sentiment op artikelniveau. Het kan uiteraard voorkomen dat een artikel door ons systeem als positief wordt beoordeeld, maar dat het voor jouw organisatie toch negatief is. In dit geval kan je het sentiment bij het artikel handmatig aanpassen, maar dit zorgt er niet voor dat de PR-waarde wordt aangepast. Dit heeft er mee te maken dat het sentiment op de achtergrond een waarde heeft tussen de -1 en 1, en er dus meer nuance zit in hoe positief of negatief een artikel is. Wanneer je zelf het sentiment aanpast gaat deze nuance verloren.

Wel kan je in media·web bij ieder artikel zelf de PR-waarde aanpassen. Dit doe je door op een artikel te klikken en bij PR-waarde een nieuwe waarde in te voeren. Wil je jouw aanpassing ongedaan maken? Dat kan! We onthouden namelijk altijd de door ons gegeven PR waarde bij een artikel. Klik op de ongedaan maken knop en de PR waarde wordt weer teruggezet.