Waarom zie ik de kijkcijfers niet direct bij de RTV-fragmenten?

Bas Nelen

Laatste update 8 maanden geleden

In het verleden werden de kijkcijfers vaak de ochtend na uitzending openbaar gemaakt en gepubliceerd op media·web. Zeven dagen later werden deze cijfers nog aangevuld met uitgesteld kijken. Deze cijfers lieten steeds vaker een vertekend beeld zien, want naast live tv-kijken is uitgesteld kijken verdeeld over verschillende devices, schermen en platfora steeds gebruikelijker. Om deze cijfers ook mee te kunnen nemen heeft het Nationaal Media Onderzoek (NMO) zijn meetmethode aangepast.

Door de cijfers een week na uitzenden te publiceren worden ook de kijkers via andere wegen dan live-tv meegenomen. Wij voegen de kijkcijfers zodra ze openbaar zijn automatisch aan media·web toe.