Hoe kan ik het beste monitoren op mijn persberichten

Fenno

Laatste update 6 maanden geleden

Lopen er voor jouw organisatie verschillende zoekopdrachten voor verschillende persberichten of wil jij binnen jouw gemonitorde zoekopdracht herkennen welke artikelen te wijden zijn aan een persbericht? Hier lees je hoe je snel weet welke artikelen bij welk persbericht horen en hoe je verschillende dashboards kan inrichten op basis van jouw persberichten.

Persberichten handmatig labelen:

 1. Ga naar Beheer > Labels.
 2. Kies het plusje bij labels. Hier kan je een nieuw label toevoegen met de titel van het persbericht.
 3. Je kan nu zodra je een artikel bekijkt het label toekennen aan het artikel

Automatisch labelen

Wil je dat de artikelen die een overname zijn van je persbericht automatisch labelen? Dat kan met de label automator.

 1. Kies bij labels voor label automator toevoegen. Kies bovenin het label van je persbericht. Had je deze nog niet aangemaakt, dan kan je die hier alsnog toevoegen.
 2. Klap de hulptool open
 3. Typ bij “Al van deze” 3 of meer woorden die samen een combinatie vormen waarmee je zeker weet dat het gaat om een overname van je persbericht. Klik bij ieder woord wel op ENTER zodat er een nieuw “chipje” wordt aangemaakt. Een andere optie is om in 1 chipje een zin van je persbericht op te nemen. Let op! Kies hier voor een zin waarbij je zeker weet dat je persbericht is overgenomen.
 4. Klik op “Opslaan” en de label automator zal automatisch artikelen voorzien van het label van jouw persbericht. Zo herken je makkelijk bij een artikel of het te maken heeft met jouw persbericht.


Wil je dat alle artikelen worden gelabeld die wel over het onderwerp van jouw persbericht gaan, maar niet een regelrechte overname zijn van je persbericht, dan moet je de label automator ruimer instellen. Check dan de help-pagina “Hoe maak ik een label automator aan” om te zien hoe je dit het beste kan doen.

Persbericht als dashboard

 1. Kies “+” bij “Dashboards in je navigatiebalk
 2. Kies een template dat je wil gebruiken als basis voor het monitoren van je persbericht. Verwijder of voeg widgets toe die belangrijk zijn voor de monitoring van jouw persbericht
 3. Kies in je filter de zoekopdracht (indien je een zoekopdracht per persbericht hebt lopen) of het label dat hoort bij het persbericht.
 4. Geef je dashboard de naam van de titel van je persbericht.
 5. Voila! Je persbericht heeft een eigen dashboard. Mocht je het ingestelde dashboard willen hergebruiken, dat kan! Ga naar een persberichten dashboard, pas het filter aan met de zoekopdracht van een ander persbericht en klik bij de knop “Opslaan” op “Opslaan als”. Geef hier de naam op van het persbericht wat je nu in je filter hebt staan. Je zult zien dat je nu van beide persberichten een dashboard hebt.

Was dit artikel behulpzaam?

1 van 1 vonden dit artikel leuk

Nog steeds hulp nodig? Stuur ons een bericht