Wat kan ik met de hulptool?

Laatste update 2 jaar geleden

De hulptool kan je gebruiken wanneer je een complexe zoekterm wilt samenstellen voor het zoeken in de zoekmachine. Dit kan je doen door het invoeren van zoekwoorden in drie velden.

1. Zoekwoorden bij “Al deze termen” zullen allemaal genoemd moeten worden in een artikel om in je resultaten te verschijnen;

2. De zoekwoorden die je invult bij “Een van deze termen” geeft je de mogelijkheid om verschillende termen op te geven waarvan er minstens 1 moet worden genoemd in het artikel;

3. De zoekwoorden die je invult bij “Geen van deze termen” zorgen ervoor dat artikelen met één van deze woorden worden uitgesloten van je zoekresultaten;

Hoe ga je vervolgens te werk?

1. Het invoeren van de woorden kan je doen door op het plusje in één van de velden te klikken;

2. Vervolgens verschijnt er een invoerveld waar je de zoekterm kan invullen;

3. Wanneer je de zoekterm hebt geformuleerd klik je op ENTER en er verschijnt een chipje met jouw zoekterm. Wil je een zoekterm met verschillende woorden die achter elkaar moeten worden genoemd? Voer dit dan in als 1 chipje;

4. Bij het invoeren van de chipjes zie je in de algemene zoekbalk bovenin een zoekopdracht ontstaan. Klap de hulptool in om eventueel zelf nog aanpassingen te doen in de query;

5. Klik op Zoeken en je resultaten worden getoond;

6. Tevreden met je zoekopdracht? Dan kan je deze opslaan zodat je de zoekopdracht op een later moment opnieuw kan gebruiken.

Let op! De hulptool is alleen bij het aanmaken van de zoekopdracht te gebruiken, en zal bij het openen van een opgeslagen zoekopdracht niet meer getoond worden.